Kradli v lese. Prídavok na dieťa brali na Slovensku aj vo Veľkej Británii. Zlodej sa nahlásil SBS-károvi. Rybu chytil v čase zákazu jej lovu.

28.04.2011 Celý región

Kradli v lese:
Z prečinu krádeže obvinili včera policajti z Kurova piatich mužov z Malcova, okr. Bardejov, vo veku 19 – 32 rokov.
Všetci obvinení dňa prišli 12.2.2011 v čase okolo 15:30 h do lesa pri obci Malcov. Tu následne bez povolenia zrezali a ukradli 5 ks drevnej hmoty buk v množstve 0,55 m³. Spôsobená škoda je vyčíslená na 14,30.- €. Polícia obvinenú päticu stíha na slobode.

Prídavok na dieťa brali na Slovensku aj vo Veľkej Británii:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie 46 ročnej žene z Brekova, okr. Humenné, pre prečin subvenčný podvod.
Obvinená žena v období od 1.7.2007 do 30.11.2007 neoprávnene poberala prídavok na dieťa, ktorý jej bol priznaný na základe žiadosti a v ktorej bola poučená, že je povinná do 8 dní písomne nahlásiť platiteľovi každú zmenu, ktorá má vplyv na výšku výplaty prídavku na dieťa. Aj napriek tomu tak neurobila a neoznámila, že od 2.7.2007 bol jej manželovi duplicitne vyplácaný prídavok na dieťa vo Veľkej Británii. Spôsobená škoda bola vyčíslená na najmenej 179.- €.

Zlodej sa nahlásil SBS-károvi:
Prešovskí policajti obvinili včera z prečinu krádeže 37 ročného muža z obce veľké Trakany, okr. Trebišov.
V utorok 26.4.2011 prišiel obvinený v čase okolo 21:45 h do jedného z prešovských obchodných domov. Na predajnej ploche skonzumoval anglický rožok, dusenú šunku, 3 zákusky laskonka, hydinovú tlačenku, šalát rybací a tresku, všetko nezaplatený tovar. Následne prešiel cez sklad do jednej z kancelárie a svoje konanie nahlásil službu konajúcemu pracovníkovi SBS. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 6,31.- €. Obdobného konania sa muž dopustil v predchádzajúcich 12 mesiacoch, začo bol postihnutý blokovou pokutou nezaplatenou na mieste. Po vznesení obvinenia bol na neho spracovaný návrh na vzatie do väzby.

Rybu chytil v čase zákazu jej lovu:
Z prečinu pytliactva obvinili včera policajti zo Slovenskej Kajne 23 ročného muža z obci Banské, okr. Vranov n/Topľou.
Obvinený muž chytal v utorok na rieke Ondava pri Nižnom Hrabovci ryby. Podarilo sa mu uloviť Zubáča o váhe 6 kg a dĺžke 90 cm avšak v čase zákazu lovu tohto druhu. Rybu nechal obvinený voľne pohodenú v kríkoch na brehu rieky. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 144.- €. Polícia stíha obvineného na slobode.

Hákový kríž na stene hradu a streche garáže:
Kežmarský policajný vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie v dvoch prípadoch prečinu podpora a propagácia skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd.
Doposiaľ neznámy páchateľ v presne nezistenom čase nastriekal na východnej strane fasády veže kežmarského hradu, asi 1,8 m nad zemou, hákový kríž o priemere cca 50 cm a vedľa neho rovnako veľký keltský kríž.
Hákový kríž sa objavil aj na jednej z kežmarských garáži. Zatiaľ neznámy páchateľ v presne nezistenom čase vyškriabal do plechovej strechy hákový kríž o priemere cca 20 cm. 
 

Vyberte región